Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Színház határok nélkül: Spanyol szerző művét mutatják be a határon túli magyar színházban

2022. május 06. 11:03 - RottenBiller

A szlovákiai magyar színházban kortárs spanyol szerző művét mutatják be

hatarok-nelkul.jpg

Benkő Géza Királyhelmecen érettségizett, Pozsonyban szerzett színészdiplomát. A szlovákiai magyar színházakban, a Komáromi Jókai Színházban, a Kassai Thália Színházban, a SZEVASZ Színházban játszott, de Győrben és Nagyszombaton is vendégszerepelt. Több szlovák nagyfilmben kapott jelentősebb szerepet. A kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján elnyerte a legjobb alakítás díját Sameul Beckett Godot-ra várva című drámájában nyújtott alakításáért. A Komáromi Jókai Színházban működő Benkő Géza Stúdiószínpadon műjus 7-én mutatják be Jordi Galceran vígjátékát a Burundangát.

 

„A legtöbb komédia a harminc-negyvenes korosztályra íródott, de látom a potenciált a most felnövő generációban. Energikusak, szeretnek dolgozni, jól tudnak bánni a ritmussal, és kiváló a humorérzékük. Ezért kezdtem el olyan művet keresni, ami fiatalokról szól, humoros, de mégis van valami többlettartalma. Ebben a darabban elsősorban a gyermekvállalás témája fogott meg. Az egyik szereplőnk terhes lesz, és ezzel egy komoly döntéshelyzet elé kerül, mivel nem biztos benne, hogy a partnere ugyanúgy érez-e. Ha felneveli, akkor kivel és hogyan? Felmerül az abortusz lehetősége, ami korántsem vígjátéki alaphelyzet. Ami mindezt körüllengi, az pedig egy furcsa kisebbségi légkör, ami nem is annyira kisebbségi, ha jobban a mélyére ásunk – egy küzdés valamiféle elnyomás ellen, de ez is valahol máshol gyökerezik.”

 

 

Az előadás szövegét Bakucz Dóra fordította. Szereplői:

Dékány Nikolett m.v.
Katona Eszter e.h.
Melecsky Kristóf m.v.
Béhr Márton
Skronka Tibor

DISZLET: Michal Lošonský m.v.
JELMEZ: Lea Šáryová m.v.

A rendező asszisztense: Balaskó Edit
Dramaturg. Finta Viktória e.h.
Súgó: Leczkési Dóra

Rendező: Matusek Attila

Az előadás a Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás együttműködésével jött létre.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5417825085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása