Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Egy végtelen nyolcas hintájában csücsül az emberiség

2022. április 06. 10:15 - RottenBiller

szinhaz-budapest-mephisto.jpg

A Bethlen Téri Színházban izgalmas, újító produkcióval érkezik vissza a Spirita Társulat. A legendás Mephistót gondolják újra. A színésznők hiányos öltözékben pózolnak az előadáshoz készített képanyagban. Földes Eszter a kihívó képek ellenére nem győzi hangsúlyozni a darab aktualitását.

„Hogy miben látom a Mephistó aktualitását? Miben nem? Az ember nem változik. Vannak szebb, napfényesebb időszakok, de aztán rendre elérkezik a sötétség. Mintha végtelen nyolcast járna a világ egyetemes dinamikája. Nagyon közeli a darabban ábrázolt kor, túl közeli még az akkori valóság, az emberiség lelkiismerete azóta sem tisztult meg, és sokan inspirálódnak a régi idők egyenleteit felhasználva, újragondolva. Egy végtelen nyolcas hintájában csücsül az emberiség”

A Spirita Társulat 2014-ben alakult független színházi társulat, összesen 17 produkciót mutattak be Budapesten, 2014 és 2019 között a Bethlen Téri Színházban működtek, rendszeresen dolgoztak a Spinoza Színházban, a Fészek Művészklubban, a Magyar Nemzeti Galériában, a Szépművészeti Múzeumban.

Április 8-án és 9-én Klaus Mann nagyszabású történetét a Bethlen Téri Színházban láthatja a tisztelt budapesti közönség kortárs szövegkönyv és újító színpadi adaptáció keretei között.

 

 

Egressy G. Tamás az előadás rendezője és a Spirita Társulat alapítója jól láthatóan újító szellemmel nyúlt az előadáshoz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr517798709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása