Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

100 évvel ezelőtt született Göncz Árpád

2022. június 01. 10:10 - RottenBiller

Színpadra viszik Göncz Árpád MÉRLEG című drámáját

goncz_arpad-001.jpg

Kép: Készítette: Szilágyi Lenke - http://www.litera.hu/netnaplo/szilagyi-lenke-fotonaploja-5, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44564016

 

Színpadra viszik Göncz Árpád MÉRLEG című drámáját

 

A Mérleg című drámát a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban mutatják be. A bemutatóra augusztus elején kerül sor. A főszerepben Zsótér Sándor és Varga Mária.

 

A volt köztársasági elnök és író 100 évvel ezelőtt született. Az ő emléke előtt tiszteleg idén a fővárosi Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, azzal, hogy augusztus 3-án bemutatja Göncz Árpád Mérleg című drámáját.

 

Az előadás rendezője Kerkey Rita, a székesfehérvári Vörösmarty Színház alkotója. Az előadás a Terminál Workhouse független színházi formáció és a Csokanai Nonprofit Kft közös produkciójában valósul meg.

 

Az előadás rendezője úgy nyilatkozott a drámáról, hogy „…a Mérlegben a sors kérdése foglalkoztatja leginkább, hogy mennyire van előre megírva az életünk története, és mi vajon a szabad akarat megnyilvánulása.”

 

Boronkay Soma az előadás dramaturgja szerint „A kétszemélyes darab Férfi szereplője sokban tükrözi Göncz Árpád személyes sorsát és élményeit, agrártanulmányainak tapasztalatait is visszaadja a karakter szövegeibe rejtve. Az egykori szerelmes pár 23 év után újra találkozik, megismételve vagy kibontakoztatva korábbi viszonyuk egyes epizódjait. Mivel a Nő Amerikából tér vissza erre az találkozóra, a Férfi pedig azóta is Magyarországon várja, rengeteg nyelvi játék és a félreérthetőség sikamlóssága is kiérezhető a szövegből. A menni vagy maradni kérdése pedig egy olyan döntéshelyzet, amely a mai napig is aktuális.”

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7317845569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2022.06.02. 00:44:50

Göncz Árpád jó műfordító volt, csak ne lett volna belőle államelnök...
süti beállítások módosítása