Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Az imposztor a József Attila Színházban

2022. április 09. 08:42 - RottenBiller

Ezt a darabot Spiró György Major Tamásnak írta, aki el is játszotta ezt a szerepet 1983-ban a Katona József Színházban.

szinhaz-budapest-az-imposztor.jpg

(a kép illusztráció)

 

Spiró György első nagy regénye Az Ikszek 1981-ben jelent meg. A regényből készült Az imposztor című dráma, amelyet a Katona József Színházban 1983. október 28-án mutattak be Zsámbéki Gábor rendezésében, Major Tamás főszereplésével.

A regényből készült még egy drámai változat A kínkastély, amelyet Márton László írt és a szolnoki Szigligeti Színházban 1987-ben Csizmadia Tibor rendezésében mutattak be.

Spiró György egy lengyel színházigazgatótól kapott könyvben, több mint százéves iratok között találta meg főhősét, ezt a mai napig hatalmas szerencsének tartja. A regény hatalmas sikert aratott.

Premier a József Attila Színházban

Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész érdemes és kiváló művész a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a József Attila Színházban Spriró György Az Imposztor címszerepében lép színpadra, Bugoslawsit alakítja. Partnerei Nemcsák Károly, Zöld Csaba, Pikali Gerda és Horváth Sebestyén Sándor lesznek.

A dráma az orosz megszállás alatt álló Vilnában játszódik, egy pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniségről szól, aki úgy érzi, hogy már eljárt felette az idő, de üzleti megfontolásból mégis elvállal egy szerepet az orosz megszállás alatt. Benedek Miklós elmondta, hogy ezt a darabot Spiró György Major Tamásnak írta, aki el is játszotta ezt a szerepet.

A Tartfuffe próbái látszólag rendben zajlanak, amikor azonban a darab kezd összeállni, Bugoslawskit mintha kicserélték volna és új erőre kap, régi fényében tündököl és mindenkinek meglepetést okoz.

A budapesti közönség Az imposztor című előadást április 9-től láthatja a József Attila Színházban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7817801303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása