Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Őrült vagyok, mert önmagam vagyok

2022. május 02. 12:40 - RottenBiller

Margot Robbie alakítja Clara Bowt

Az év évgén mutatják be a Babylon című filmet

 

Nagy bajba keverednek a némafilm mozi sztárjai Hollywoodban, amikor beköszönt a hangos film korszaka.  A La La Land alkotójának új filmje a Babylon, az év végén kerül a mozikba, olyan nagyszerű sztárokkal a főszerepben, mint Brad Pitt, Margot Robbie illetve Tobey Mauire.

Robbie Clara Bow szerepét alakítja a filmben. Az 1920-as évek némafilmjeinek sztárja. Bow megszemélyesíti a húszas évek Hollywoodját és vezető szexszimbólumként emlegetik. 1922-ben így írtak róla, amikor részt vett a Hírnév és szerencse című versenyen:

"Nagyon fiatal, csak 16 éves. De tele van önbizalommal, elszántsággal és ambícióval. Olyan mentalitással rendelkezik, amely messze meghaladja az éveit. Az isteni tűz valódi szikrája. Az öt különböző képernyőtesztje ezt nagyon világosan megmutatta, érzelmi kifejezési tartománya finom lelkesedést váltott ki minden versenybírótól, aki látta a teszteket. Tökéletesen vetít. Személyes megjelenése majdnem elég ahhoz, hogy sikerre vigye őt."

A kiadó elkötelezte magát mellette, hogy segít neki filmben szerepelni. Bow otthagyta az iskolát annak érdekében, hogy a színészi karrierjének éljen. Elmer Cilfton rendező szerződtette. 1923-ban már őt választják a WAMPAS Baby Stars lesikeresebbjének. 1923-ban megy Hollywoodba. A Maytime című filmben nyújtott alakítása volt az első Hollywoodi szerepe.

1925-ben már 14 produkcióban szerepelt. Úgy nyilatkozott: "Szinte soha nem vagyok elégedett magammal, a munkámmal, vagy bármi mással... Mire készen állok arra, hogy nagy sztár legyek, olyan régóta leszek a képernyőn, hogy mindenki belefáradt abba, hogy engem lásson..."

Clara Bow magánéletét és szörnyen rossz modorát sokan kritizálták, és a hollywoodi elit társadalom sajátjaként kezelték. Az MGM ügyvezetője védelmébe vett. Szerinte a legnagyobb színésznő szentimentális és édes. Modorát pedig elhárító mechanizmusként kell értelmezni.

1929-ben Clara Bow így nyilatkozott: “Azt kiabálnak velem, hogy méltóságteljes legyek? Milyenek a méltóságteljes emberek? Azok az emberek, akiket példaként állítanak elém? Sznobok! Félelmetesen sznobok… Nagy őrült vagyok, mert önmagam vagyok!”

A Babylon című filmben Clara Bow alakját Margot Robbie alakítása kelti életre.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1317821863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása