Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Nagyon fontos, hogy az ember tudja mik a vágyai

2022. április 16. 07:27 - RottenBiller

Balsai Móni főszereplésével mutatják be a Shirley Valentine című darabot a Centrál Színházban

szinhaz-budapest-central-szinhaz-balsai-moni-01.jpg

Szerintem is nagyon fontos, hogy az ember Igenis hallja meg, hogy mi az, amit ő belül szeretne, mik a vágyai, merjen velük szembenézni és merjen tenni értük!

 

Willy Russel egyszereplős darabja a Shirley Valentine. Egy munkásosztálybeli középkorú háziasszony monológja, amelyben azon tűnődik, hogy mi történt a fiatalságával miközben úgy érzi a családja szolgaként bánik vele, miközben folyamatosan egyedül érzi magát és a falhoz beszél. A legjobb barátja meglepi egy görögországi utazással, amikor összecsomagolja a bőröndjeit és elutazik a kéthetes pihenésre. A nyaralás során újra felfedez mindent, ami hiányzott a háziasszonyi létből.

Rengeteg boldogságot talál Görögországban, így az utazás végén úgy dönt, hogy nem tér vissza otthonába. Munkát keres és egy olyan életet él, amelyben hű lehet önmagához.

1986-ban mutatták be a darabot, játszották a West Enden, majd a Broadwayn is. 1989-ben Lewis Gilbert rendezte a műből készült filmadaptációt.

Balsai Móni Jászai Mari-díjas magyar színésznő alakításával április 28-án a Centrál Színház mutatja be Budapesten a darabot, a Jászai Mari Színház közreműködésével, az NKA támogatásával. Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabját, amit a Centrál Színházban nagy sikerrel játszott Büszkeség és balítélet rendezője, Ujj Mészáros Károly fordított és állított színpadra. Ez a darab egy életteli nőről mesél, és Balsai Móni elárulta, mi a közös benne és Shirley Valentine-ban.

szinhaz-budapest-central-szinhaz-balsai-moni-02.jpg

„Nagyon szeretem játszani Shirley Valentine-t, mert eszembe juttatja a saját kamaszkori vágyaimat, terveimet, gondolataimat a világról, és miközben szembesít azzal, amit esetleg sikerült elérnem, ráébreszt arra is, hogy mi volt azokból igazán fontos, és arra is, hogy mi lehetne akár most is egy új terv része. Azért is szeretem, mert nagyon sok pozitív energiát hordoz Shirley karaktere és az egész előadás. Azt mutatja meg, hogy az ember ki tud kerülni a mélypontjaiból hogyha bátor, és mer tenni magáért és az életéért.”

szinhaz-budapest-central-szinhaz-balsai-moni-03.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2517809141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása