Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Csodálatos magyar népdalokból születik különleges színházi előadás

2022. június 10. 09:28 - RottenBiller

Korpás Éva a Felvidék csalogánya

pexels-pixabay-164821.jpg

Csodálatos magyar népdalokból születik különleges színházi előadás

Korpás Éva a Felvidék csalogánya

Korpás Éva Felvidék csalogánya, a szlovákiai magyar népdalénekesek egyik, ha nem legdíszesebb ékköve.

 

A Szívharang # koncertszínház több műfajt ötvöző, különleges művészi élménynek ígérkezik. Népzenék, énekesek, bábszínészek, táncművészek a mai kor felfogásában mutatják meg, hogy más-más időszakban hogyan alakultak az emberi kapcsolatok.

A Jókai Színházban június 23-án 19 órakor lesz a premier.

 

Korpás Éva háromszoros Harmónia-, kétszeres Fonogram-, Külhoni Magyarságért- és Pro Urbe-díjas népdalénekes, előadóművész beszámolt arról, hogy a legutóbb kiadott, Szívharang című lemezének anyaga egyetlen konkrét téma köré építkezik.

„Annak dalaival a szerelem minden fázisát, formáját bemutattuk. Majd egy ötletgazdag, kreatív csapattal tovább gondoltuk a történetet, s kiötlöttök, hogy a színpadi koncertet kibővítjük. Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos, Hanusz Zoltán nagybőgős partnerek abban, hogy a Szívharang # koncertszínház megvalósításával egy régi álmom váljon valóra. Ehhez ugyancsak nagy mértékben hozzájárult a találkozásom a magyarországi Gergely Rozália színművész-bábszínész-rendezővel”.

Korpás Éva elmondta azt is, hogy a kortárs tánc utalja majd a színpadot az előadáson. Horváth Márk színművész, bábszínész és tervező vállalta, hogy az előadás báb- és jelmeztervezője legyen.

Azt is elárulták, hogy összesen tizenheten lesznek majd színpadon, az említett öt népzenészen és két bábszínészen (Bánky Sára és György Zoltán Dávid) kívül hat énekeslány (Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória) és három táncművész.

„A népzene és a népdal az a műfaj, ahol mindig rend és harmónia van, megbonthatatlan a rendszer. Az attól radikálisan különböző, mai kaotikus „műanyag világunkat pedig vibráló, extravagáns, neon színekkel képezzük le. E két különböző világ kontrasztjáról, összecsapásáról több műfaj segítségével fogunk mesélni, de nem szájbarágósan, unalmasan” – nyilatkozta az előadás rendezője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2417853287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása