Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Vajdasági turnéra indul Jókai Ági

2022. június 07. 09:52 - RottenBiller

A sikeres Felvidéki turné után Vajdasági turnéra indul az Egy másik Róma

roma1.jpg

Az elmúlt hónapok sikeres hazai és felvidéki turnéja után június 7. és 12. között ismét útnak indul az Egy másik Róma című kamaraopera, Jókai Ági főszereplésével. A vajdaságban lesz látható Dobri Dániel alkotása. 

Dobri Dániel kamaraművet komponált Nemes Nagy Ágnes Rómában írt verseiből, összekötő szövegként Lengyel Tamás esszé részleteit használta. Lengyel Balázs író a Két Róma című esszéjében ír az "örök városhoz" füződő szenvedélyes kapcsolatáról.

A második világháború borzalmai után számos költő és író, zeneszerző és festőművész kapott lehetőséget fél éves ösztöndíjra, amit a Római Magyar Akadémián tölthettek el. Olyan nagy művészek, mint Nemes Nagy Ágnes, Lengyel Balázs, Pilinszky János, Weöres Sándor, Károly Amy élt és alkotott közösen Rómában.

2022 márciusában Budapesten mutatták be az Egy másik Róma című kamaraművet. Ezután egy olaszországi turné következett, a Római Magyar Akadémián és a nápolyi Ars Domusban tartottak előadást. A mű annyira elnyerte az olasz közönség tetszését, hogy több nemzetközi fesztiválra is meghívást kaptak. Május 21. és 26. között a felvidéken tartottak előadásokat, a sikeres turné után júniusban a Vajdaságban is látható lesz az előadás.

2022. június 7. Újvidék, Európa Kollégium 19.00
2022. június 8. Ada, Általános Iskola 12.00
2022. június 9. Szabadka, VM4K, 19.00
2022. június 10. Magyarkanizsa, Művészetek Háza 19.00
2022. június 11. Zenta, Városi Színház 19.00

Először 2018-ban foglalkoztam az Egy másik Róma című darabbal. Az első pillanattól fogva éreztem azonban, hogy a két kivételes ember, Nemes Nagy Ágnes és Lengyel Balázs története megkívánja, hogy egyszer előadásként is bemutathassuk. Négy év után most vadonatúj köntöst kapott az Egy másik Róma, hiszen a KultúRecept Produkció első bemutatójaként láthatta előbb a budapesti, majd a római és nápolyi közönség is egy héten belül. Amikor a KultúReceptet alapítottam kifejezetten fontos küldetésemnek éreztem, hogy ne csupán az online térben találjuk meg a közönségünket, hanem élőben is tudjunk adni magunkból. Boldog vagyok, hogy a próbafolyamat alatt kiderült: a mostani csapat társulattá vált. Dobri Dániel zeneszerző, Blaskó Borbála rendező, az énekesek, zenészek, színészek mind egyet akarnak. Úgy tud létrejönni az előadás, hogy látszólag több különböző műfaj és művészeti ág nem kioltja, hanem kifejezetten erősíti egymást. Így tud létrejönni egy igazi összművészeti kompozíció. Remélem, sokan fogják látni a jövőben, mi azon dolgozunk, hogy ez így legyen.” – mondta Jókai Ági.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6117850285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása