Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

50 éves a Stúdió "K"

2022. április 26. 09:19 - RottenBiller

JUBILEUMI RENDEZVÉNYSOROZAT HAT RÉSZBEN 4. ALKALOM

„Egy férfi, aki már régóta nem látta K. urat, így üdvözölte:
Maga semmit nem változott! – Ó – mondta K. úr, és elsápadt.”

Az állandó változásra és változtatásra utal a Stúdió K elnevezés, a folyamatos képzésre, kreativitásra, a közösségben kísérletező, kapcsolat építő, konfliktusokat kereső, kíváncsian kutató műhelyre. A Stúdió K első nemzedéke előadásaival bejárta a világot, jelentős életművet hozott létre, a második és harmadik nemzedék színészei közül többen meghatározó személyei a kortárs kultúrának.

A Stúdió K 2006-ban felépítette új színházát a Ráday utca közepén, ahol a kortárs magyar szerzők mellett Shakespeare, Mrożek, G.B. Shaw, Schnitzler darabok saját korára és társulatára adaptált változatait játssza. Befogadó színházként is működik. A műhelymunka során új műfajokkal, új alkotói módszerekkel kísérletezik. Évente 160-170 előadást tartanak, amelynek több mint a fele gyermekeknek szánt programok.

Április 27-én 19:30 kor jubileumi rendezvénysorozat negyedik alkalmával Garai Judit, Hegymegi Máté, Szenteczki Zita, Závada Péter és Darida Veronika beszélgetnek a Stúdió K legújabb generációjáról.

Független, elismert alkotók, túl első jelentős sikereiken, de még közel az induláshoz. Akárcsak Stúdió „K”-ás „elődeikre”, rájuk is jellemző a társadalmi érzékenység és a progresszió, ám egy annyira más politikai és művészeti környezetben szocializálódtak, hogy talán már ezek a kifejezések sem ugyanazt jelentik a számukra.

Létezik-e mégis bármiféle folytonosság a Stúdió „K” félévszázados, folyamatos megújulási kísérleteiben? És ha igen, ez hogyan jelenik meg az új generáció munkáiban? Egyáltalán érdemes-e színházcsináló-generációkról beszélnünk vagy csupán művészi szempontoktól függetlenül csoportosítunk alkotókat korosztályok szerint?

A résztvevők: Garai Judit dramaturg, Hegymegi Máté és Szenteczki Zita rendezők, valamint Závada Péter költő, drámaíró. A beszélgetést Darida Veronika esztéta, az ELTE BTK habilitált egyetemi docense vezeti.

Az eseményre itt lehet regisztrálni

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5417816795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása