Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Arany János portréja szerepel egy különlegesen palackozott sörösüvegen!

2022. május 26. 12:23 - RottenBiller

Arany János emléktáblát avattak Montgomeryben

aranyjanos.jpg 

 

A Walesi bárdok című ballada előtt tisztelegnek Montgomery városában. Magyarország londoni nagykövete és Montgomery polgármestere május 14-én avatott emléktáblát, amely magyar és angol és walesi nyelven méltatja Arany Jánost és költeményét.

 

1277-ben a híres montgomery-i lakomán a legendás walesi bárdok halált megvető bátorsággal szegültek szembe, a Walest leigázó I. Eduárd angol királlyal. Az emléktábla hangsúlyozza, hogy Arany János költeménye az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt is tiszteleg.

 

 

„A walesi bárdok 165 éves történetében a walesi és a magyar nagyközönség most először emlékezett meg együtt Arany Jánosról Montgomery váránál, és ez történelmi pillanat a walesi-magyar kapcsolatokban”

 

Az emléktába avatás után a walesi és a magyar himnusz is felcsendült, ami után elszavalták Arany János költeményét. A helyi sörfőzde egy különlegesen palackozott sört is készített az eseményre, amelynek emblémáján Arany János portréja is látható.

 

 

Montgomery 2017-ben, Arany János születésének 200. évfordulóján posztumusz díszpolgári címet adományozott a költőnek és a walesi főváros Cardiff főterén egy A walesi bárdok történetét megörökítő különleges fényjátékkal tisztelegtek koszorús költőnk előtt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr717840833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása