Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

A Soros tervre is figyelmezteti Antal József Orbán Viktort

2022. április 22. 08:17 - RottenBiller

Ma bemutatják A Miniszterelnök és a fiú című előadást a Thália Színházban

szinhaz-budapest-lift-02.jpg

 

Ma bemutatják A Miniszterelnök és a fiú című darabot a Tháliában

 

Egy interjúból azonban megtudhatjuk, hogy Pozsgai Zsolt nem beszélt Kálomista Gáborral az előadásról. A kapcsolat közöttük csupán annyi, hogy az előadást megvalósító Ivancsics Ilona és Színtársai társulat ott bérelt termet az előadás színpadra állításához.

Pozsgai Zsolt arra a kérdésre, hogy mennyire feszélyezi, hogy esetleg a NER kurzusműként tekint művére, azt válaszolta, sajnálja, ha ez jönne le.

 

Antal József figyelmezteti a Soros tervre Orbán Viktort az előadásban

 

Hozzáteszi, nehéz volt felvállalni a Sorossal kapcsolatos részt, viszont úgy gondolja, neki van joga szólni és őszintén beszélni, mert neki nem kell megfelelnie semminek, se műsornak, se embernek, azonban, ha néha eljáratja a száját, akkor annak következményei vannak.

A színdarab végén Antall József figyelmezteti Orbán Viktort egy amerikai milliárdosra és veszélyes tervére. Pozsgai Zsolt elmondta, hogy tényleg Soros Györgyről van szó.

Tisztában van vele, hogy könnyű összekötni a művét Kálomista Gáborral, aki a Fidesz kongresszuson is jelen volt, producere volt az Elk*rtuk című filmnek, hiszen a Kálomista Gábor által igazgatott Thália Színházban mutatják be a darabot.

„Tudom, hogy úgy néz ki, mintha az Elk*rtuk című filmmel lenne összefüggésben, de bízom abban, hogy aki megnézi az előadást, Soroson kívül azért látni fogja, hogy van gondolati különbség a két mű között” – mondta Pozsgai.

 

Az egyórás színházi előadásban Antall József Magyarország problémáit boncolgatja, a privatizációról és a nyugatosodásról beszél, a fiatal Orbán Viktor először vallásvitába keveredik az akkori miniszterelnökkel, majd politikai különbségeik is felszínre törnek.

Pozsgai mintha tudatosan sugalmazná, hogy az Antall által felsorolt problémákat az országban Orbán Viktor hivatott megoldani.

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8617813709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.04.23. 18:09:10

Egy újabb orbán felszopó. A sárgaházból. Ennyire tönkretették tehát az egészegügyet, hogy ezeket nem a diliház gyüjti be, hanem a színház.

ember100 2022.04.23. 18:13:54

Helló !

Ilyet már láttunk :)
Rákosi elvtárs , bajtárs , pajtás idejében !
CSASZTUSKA :)
A föld legmélyebb pontja a Marianna árok 11.034 m.
Ez ALATTA VAN :)

exlex 2022.04.23. 18:24:38

Bőgjetek, mint Nagy Blanka, liberálbolsi balfaszok.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.23. 21:44:30

@birkamenet: Matyika! Sztem téged gyűjtöttek be, miután április 3-a éjjelén sikítófrászt kaptál. :))

CSOKKI MÁLNA 2022.04.23. 21:46:59

@ember100: Ávós őseitek méltó utódai vagytok, libernyákok!

Magyaur 2022.04.23. 23:29:43

Antall egy nyugatias úr volt; sose adott volna hitelt holmi összeesküvés-elméletnek - annál intelligensebb volt. De Antall halálakor még Orbán sem volt az a manipulátor, akivé válik később. Akkor még jóban volt Sorossal, vagyis ez az epizód egyszerű történelemhamisítás!

adrfst 2022.04.24. 02:23:56

Ez mekkora ötlet... Még Rákosinak vagy Kádárnak se jutott eszébe színdarabot csináltatni magáról. Gratulálok elvtársak!

birkamenet 2022.04.24. 09:43:42

@CSOKKI MÁLNA:

bulgár birka, Bojler Zsótinak vótt ám ÁVÓS őse, ezt nem mondta el neked a Bojler showban? orbánnak, Kövérnek megh MSZMP-s komcsi párttitkárok, és büszkék vóttak akkor az MSZMP tagjelölt utódjaikra. Szép egy büdös bolsi banda ez a fiseSS!

Bandibacsi34 2022.04.24. 09:58:19

@birkamenet: Az Bauer es az SZDSZ esek kozul valo.
@Magyaur: Antall mar a '60-as evekben készült a miniszterelnoksegre. Az ilyet vagy börtönbe vagy elmegyogyba tettek anno, de ot nem. Múzeum igazgatokent küzdött a rendszer ellen majd hirtelen megjelent az MDF kozeleben(ala Torgyan stb.) es partelnok lett. Szerintem ot is elokeszitettek, mint anno a Bajnait(Macront stb.) de onjaro lett(es rakenyszeritettek az SZDSZ kapja a sajtot, Arpi ba a köztársasági elnökseget, errol beszelt is Antall). Aztan hirtelen beteg lett(lasd Chavez es hasonloak). Sok a kerdojel.

Kivlov 2022.04.24. 10:31:42

Antall eladtavsz országot. Azóta is azt szívjuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 11:22:26

@Magyaur: Dehogyis nem! orbán már 1989-ben olyan stílust engedett meg magának, ami sok ősfideszesnek nem tetszett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 11:26:12

@Kivlov: Részben igazat adok. Antal leállította a kereskedelmet a Szu-val mert nem fizettek. De ezzel összeomlott a keleti piac, ami alávágott az elavult magyar iparnak. A könnyebb megoldást válaszolták és veszettül privatizáltak. Mádl úrral az élen. Aminek munkanélküliség és ikerdeficit lett az eredménye. 1994-re már óriási volt a baj. Hornék meg tovább privatizáltak és megszorításokkal valamennyire egyensúlyba került az ország.

6.Lenin 2022.04.24. 11:35:54

Lehet, hogy így történt a rendszerválás, lehet, nem. Valaki ezt látja bele, vannak, akik mást.

A valóságban meg soha nem lesz tisztázva. Nem is lehetséges, szerintem, hiszen kik vizsgálják, megpróbálják elemezni, eleve a saját beállítottságuk szerint teszik. Mások meg más szempontok szerint.

Érdekesnek lehet érdekes, főleg azoknak, akik eddig másként képzelték az egészet. A szereplők valóban szerepet játszottak benne, de mit, az már egy tisztázatlan kérdés, és marad is. Valószínűleg még az sem úgy eléxik rá, mint amikor az megtörtént.

Jozef Pockna 2022.04.24. 12:18:36

Nah ha antalt emlegetjuk akkor valtozott vmi is rendszervaltas ota? Nem ugy tunik hogy jobb lett, inkabb csak sodrodunk a szarral amit a viz csak felhigit... nem azt kene ecsetelni mi volt a multban hanem nem ugy kene cselekedni pont mint a multbeliek tettek... Kicsi orszag vagyunk egy nudli hadsereggel... orban fegyverkezik vassal loporral mert ennyit er a tehetsege. Rengeteg okos fiatal van rengeteg okos otlettel ami kurva jo fegyver lehet csak van egy satu sotet vezeto aki csak azt latja hogy az en es az en es az en majd az en csaladom majd megint en es en mert ebben nott fel ezt latta ez rogzult az elsotetult agyaban es nem tud szabadulni a multbeli okoskodasok soraitol... a teto pont hogy isten jezusanak hiszi magat... ez betegseg gyerekek... a 2/3 meg nem latta ezt... ugyanaz mint ferenc... az ugyanigy csak o a papa helyet a bajnaihoz megy kezet csokolni... ez a veszte az orszagnak... ven marhak kocsogolese a fiatalsag jovoje elcseszve a vegelathatatlan ego-haboru miatt...

CSOKKI MÁLNA 2022.04.24. 13:20:14

@Magyaur: Hidd el, mindkettejüknek hamar kinyílt a szeme. Legkésőbb a taxis sztrájk idején..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:36:27

Antall is küzdött Soros ellen, de ezt még nem lehetett akkor nyíltan kimondani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:38:20

@CSOKKI MÁLNA:

Érdekes. Én hívő SZDSZ-es voltam annak idején, még alapítótag státuszom is volt, mert bár nem voltam az alakuló gyűlésen, de rögtön utána beléptem.

S a taxisblokád volt az első élmény, amikor kezdett inogni a hitem bennük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:40:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mekkora naív ember volt Mádl!

Egyébként jóhiszeműségéhez semmi kétség, személyesen ismertem őt. De egyszerűen képtelen volt elhinni, hogy az általa imádoit nyugat nem az, amit hitt róla.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:41:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Dehogy.

Éppenhogy ő volt a kor népszerű liberálisa, aki jól odamondogat a fasisztáknak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:44:09

@Magyaur:

Antall azt hitte, a nyugat romlottsága csak marginális erő, s van egy igazi jobboldali liberális, keresztény nyugat. Pl. azt hitte, Soros csak egy kényegtelen tényező.

Ezzel nem volt egyedül, sokan ezt hitték.

Az persze tény, hogy hatalmas tévedés volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 15:51:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Éppenhogy ő volt a kor népszerű liberálisa, aki jól odamondogat a fasisztáknak."

Persze, követelte az oroszok kivonulását.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 15:54:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Én hívő SZDSZ-es voltam annak idején, még alapítótag státuszom is volt,"

Voltál te már minden, egyházi tisztségviselő, Szófiába disszidált körözött bűnöző, most éppen orosz ügynök és hazaáruló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 15:56:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nocsak! Új direktíva jött a Kremlből? Már Antall is fasiszta volt? Háborúban a hazaárulókat kivégzik, reméld hogy nem keveredünk bele. Bár a bomlott agyú putyin gazdádtól ez is kitelik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.24. 15:58:39

Putyin tombol, nem győzik gyógyszerelni.

"Az orosz hadsereg a Donbaszban is elakadt, Ukrajna most kap nehézfegyverzetet
Ukrajna a héten számos orosz támadást vert vissza a donbászi fronton a brit katonai hírszerzés jelentése szerint. A harcok folytatódnak Harkov és Mariupol körül, miközben az Egyesült Államok képviselői Kijevbe látogatnak. Az USA újabb nehézfegyvereket küldhet az ukrán védelmi erőknek. A háború legfrissebb eseményei vasárnap délelőtt."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 15:59:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A ballibek szerint Antall és kormánya fasiszta volt, Orbán meg antifasiszta hős, nem emlékszel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.24. 16:08:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Olvass korabeli lapokat. Bármelyiket, mert akkor szinte mindegyik ballib volt.

Általános álláspont volt, hogy az MDF fasiszta, jobb esetben fasisztoid. S a bátor liberális Orbán meg ezt leleplezi. Lám, újratemették Horthyt is! Plusz elűzi a független szakembereket az államigazgatásból. Nem negedi, hogy csak ballibek lehessenek az állami médiákban, oda be akar tenni kormányhű ejtőernyősöket.

Lásd, Antal nem engedi majd megtartani a 94-es vűlasztást, diktatúrát vezet be holnap reggel!

Ez volt a narratíva kb. 1992-ig, amikor Orbán megkezdte a lassú szakítást az SZDSZ-szel. Orbán első ilyen lépése az volt, hogy nem állt ki a Demokratikus Karta mellett.

birkamenet 2022.04.24. 19:00:18

@Bandibacsi34:

Ki az a Bauer, te orbán segglakó?

birkamenet 2022.04.24. 19:05:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

és orbán gsazdád utolsó lépése meg az volt, miután minden politikai vonulattal megprópbálkozott, rájött, hogy

neki az egyeduralmi diktatúrája tetszik a legjobban.

Ehhez van neki kétmillió agysorvadt birkája meg egy sorozatban bevált Lukasenkoi választási módszere.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.24. 19:37:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Akkor mutatták ki a foguk fehérjét. Az első adandó alkalommal hátba szúrták az első demokratikusan megválasztott kormányt. Kb. Orbánnak is ekkor esett le a tantusz..

Bandibacsi34 2022.04.24. 19:48:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
18 foknál nem lehetne melegebb a lakásokban egy brüsszeli terv szerint
ORIGO2022.04.24. 14:06
Keménykezű és megdöbbentő tervet dolgozhatott ki az Európai Unió vezetése. Az Oroszország elleni szankciók kiterjesztése az energiaszektorra az energiafelhasználás korlátozását vonná maga után a tagállamokban. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint Brüsszel 18 Celsius-fokban határozná meg az épületek maximális belső hőmérsékletét. Korábban egy diktatúrában már hoztak hasonló rendeletet. Továbbra is azon dolgoznak a brüsszeli bürokraták, hogy az Oroszország elleni szankciókat kiterjesszék az energiaszektorra, írja a V4NA hírügynökség. Az orosz szén importjáról már döntöttek, a jövőben pedig nem kizárt, hogy a földgázra is embargót vezetnek be a döntéshozók.

EZ AZONBAN SÚLYOS KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRNA, AMIT EGYÉBKÉNT NEM IS TAGADNAK A BRÜSSZELI BUBORÉKBAN ÉLŐ BÜROKRATÁK.

Az energiaárak már így is történelmi rekordot döntöttek, ha leállna az orosz földgázimport, akkor a legtöbb uniós tagállam gazdasága 1-2 hét alatt összeomlana, erről már a V4NA többször beszámolt.

Az európai nagyhatalmak úgy akarnak megszabadulni az orosz energiafüggőségtől, hogy közben megpróbálnak minél több gázt felhalmozni a tározókban. Az emberektől pedig azt kérték, hogy használjanak minél kevesebb energiát.
Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, az európai zöld megállapodásért felelős biztos március 8-án, Brüsszelben kijelentette, hogy

az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban, ha lejjebb kapcsolják a fűtést otthonukban. A mi döntéseink határozzák meg, hogy mennyi energiát fogyasztunk és hogy mennyire vagyunk erősek az Oroszországgal szembeni reakcióinkban”

-tette hozzá az uniós biztos. De Robert Habeck német gazdasági miniszter is ebben látja a megoldást. A zöldpárti tárcavezető az egyik német televíziós hírműsorban azt mondta, hogy a spóroláshoz

minden polgár és vállalkozó is hozzájárulhatna a gáz- és olajfogyasztás csökkentésével. Minden egyes köbméter gáz, amelyet nem égetünk el, segít”.

Közben egyre több országban fokozódik az aggodalom, mert az emberek attól tartanak, hogy ősszel, a tartós hideg beköszöntével ismét fűtés nélkül maradhatnak.

A BRIT HÁZTARTÁSOK 40 SZÁZALÉKA JELEZTE, HOGY HA NEM TÖRTÉNIK JAVULÁS, AKKOR NEM TUDJÁK MAJD FIZETNI A REZSISZÁMLÁKAT.

Máshol sem jobb a helyzet Európában: az elmúlt fűtési időszakban nem egyszer fordult elő kisebb-nagyobb kimaradás. Az Európai Unió jelenleg a fűtési szükségleteinek 38%-át a földgázból fedezi, ha ez megszűnne, az beláthatatlan következményekkel járna.

A V4NA egyik forrása arról tájékoztatott, hogy

A BRÜSSZELI BÜROKRATÁK MÁR ERRE AZ IDŐSZAKRA PRÓBÁLNAK FELKÉSZÜLNI. EGY OLYAN TÖRVÉNYJAVASLATOT DOLGOZTAK KI, AMELLYEL TÖBBEK KÖZÖTT 18 CELSIUS-FOKBAN HATÁROZNÁK MEG AZ ÉPÜLETEK MAXIMÁLIS BELSŐ HŐMÉRSÉKLETÉT. EZ A RENDELKEZÉS KÍSÉRTETIESEN HASONLÍTANA A DIKTATÚRÁKBAN ALKALMAZOTT INTÉZKEDÉSEKHEZ.

birkamenet 2022.04.24. 20:23:46

@Bandibacsi34:

bruhahaha te félkegyelmü, a Mér$zaros álal pénzelt origo fake fosból idézni, hát nómális vagy???

De legalább tudjuk, hogy megjött A NAP HÜLYÉJE!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.24. 20:39:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Az orosz hadsereg a Donbaszban is elakadt, Ukrajna most kap nehézfegyverzetet
Ukrajna a héten számos orosz támadást vert vissza a donbászi fronton a brit katonai hírszerzés jelentése szerint."

Ja, így lehet. Az ukrán katonák 80%a sebesülés után rohan vissza a frontra... Van amelyik fel is támad.
És a fegyverzet még meg se jött...
Ez a brit hírszerzés mondta anno, hogy az oroszok nem találnak vizet, ugye? Meg azt is, hogy a Z az a Zaporizsjára vonatkozik?

RottenBiller 2022.04.24. 20:42:53

@tiltsál ki te gyökér: Elnézést kérek, de ez egy SZÍNHÁZ BUDAPEST nevű blog! Legyenek szívesek moderálják már magukat! A nagyon durva hozzászólásokat TÖRÖLTEM és törölni is fogom, ha győzöm.... Moderálják már magukat legyenek szívesek!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.24. 21:05:42

@RottenBiller: Bocs, lehet, hogy nem a témához szóltam hozzá, de semmi durvát nem mondtam.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.24. 21:25:37

@tiltsál ki te gyökér: Sorra lövik ki a ruszkik a nyugati fegyverlerakatokat Odesszában, Harkovban.

gigabursch 2022.04.24. 21:31:50

@RottenBiller:
Sajnos a kommentek java annyira elment a témától, hogy nyugodtan radírozz.
Még az enyém is határeset.

Ez van...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.24. 22:06:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: baszod ember! Lenin konkrétan semmit nem mondott de te egyetértesz vele? :))

Andy73 2022.04.24. 22:45:38

Nos, az egyik szereplő még el, akit meg lehetne kérdezni, hogy mi a színdarab és a valóság viszonya.

birkamenet 2022.04.25. 00:25:55

@RottenBiller:

OK, OK, de tényleg, mit lehet szakmailag elemezni egy kriptoszervilis idióta, fenékkinyaló müvén?

Egykoron hótra röhögtük magunkat, amikor a Ceucescu meg a Brezsnyevi meg a hasonló hatalmakat kiszolgáló udvari újságírók meg színházcsinálók stb MÉLYPRIMITIV fenékkinyaló verseit, müveit stb olvasgattuk és nem hittük el, hogy ekkora féreglények létezhetnek a világon.

És tessék, 30-40-50 év múlva ez a fajta genetikia hulladék még mindig itt van.
Pontosabban, ezek olyanok mint Lenin: voltak, vannak meg mindig is lesznek. Mit vársz el ezektöl, ha kinyitják a szájukat?

birkamenet 2022.04.25. 00:27:14

@Andy73:

Te a VALÓSÁG TAGADÓ illibernyák orbánt akarod megkérdezni a valóságról???

CSOKKI MÁLNA 2022.04.25. 15:43:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Olyanokat is hallani, hogy korrupt ukrán vezetők árulják az amcsi fegyvereket a feketepiacon..
süti beállítások módosítása