Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Új formák kellenek, és ha azok nincsenek, akkor inkább színház se legyen!

2022. április 15. 08:01 - RottenBiller

Székely Kriszta rendezésében mutatják be a Sirályt a szolnoki Szigligeti Színházban

szinhaz-budapest-siraly.jpg

A Sirály Csehov meghatározása szerint vígjáték, első alkalommal 1896-ban mutatták be színpadon. Csehov szürke, aggasztó, érthetetlen valóságot, bánatot és elvágyakozást, cselekmény nélküli, drámaiatlan drámát teremtett, a műfaj nagy megújítójaként. A hagyományokkal teljes mértékben szakító, új típusú dráma sorában az első a Sirály.

„…sokat vétek a színpad törvényeivel szemben…sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem”, vagy: „Forte kezdtem és pianisszimóval végeztem, a színpadi művészet minden szabályával szemben. Kisregény lett belőle.” Anton Pavlovics Csehov



Csákvári Krisztián alakítja Trepljovot, egy pályakezdő írót és Biró Panna játssza Nyinát a kezdő színésznőt. A két fiatal személyében a frusztrált ifjúság áll szemben a már bizonyított, elismert, beérkezett művészekkel szemben. Nagyszerű a szereposztás, hiszen a két ifjú, a régi szellem ellen lázadó freeszfe-s pályakezdők. Az új korszak eljövetelét a pályakezdők tragédiája és a már beérkezett művészek erkölcsi bukása jelzi.

Székely Kriszta 2010 és 2015 között tanult a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában, majd a Katona József Színház tagja lett. Korábban klasszikus balett szakon végzett, majd Ázsiába költözött, ahol kocsmát üzemeltetett.

Székely Gábor legendás 1971-es bemutatója után, a szolnoki Szigligeti Színház Székely Kriszta rendezésében mutatja be a Sirályt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3617808531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása