Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

A művészet szabad, a gondolat szabad – nem szabados, szabad

2022. június 04. 12:51 - RottenBiller

Az emberi egészség, és az, hogy egy személyiség egészséges maradjon, az mindennél fontosabb

960px-radnoti_theatre_03.jpg

 

Kép: Készítette: Ato 01 - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29379222

 

„Én egyet tehetek: képviselem azt, hogy a művészet szabad, a gondolat szabad – nem szabados, szabad –, és ha ezt elveszik a művészektől, akkor saját magukat lövik lábon”

Kováts Adél a Radnóti Színház igazgatója Veiszer Alinda műsorában beszélt, amelyet a Telex szemlézett. Elmondta, az, hogy a legismertebb színészekkel milyen kapcsolatot ápolt, teljesen személyiségfüggő. Sinkovits Imrével távolabbi kapcsolata volt, Kállai Ferenccel pedig szinte atyai, baráti szinten tudtak együttműködni.

Kováts arról is beszélt, hogy színházigazgatóként addig a pontig nem számít ki a fenntartó, amíg a művészi szabadságot nem korlátozzák. Szerinte a szakmában kialakult politikai árkok olyan vakvágány, amely miatt vérzik a szíve a fiatalokért.

A kérdésre, hogy az SZFE vagy a Freeszfe-től igazolna-e embereket a színházához azt válaszolta, hogy ő tehetséges embereket szeretne leigazolni.

Szerinte a #metoo mozgalomnak azért volt értelme, mert sokan elkezdték kivülről vizsgálni a saját helyzetüket. „A színház az rettentő fontos, az életünk, de én úgy gondolom, hogy az emberi egészség, és az, hogy egy személyiség egészséges maradjon, az mindennél fontosabb” Úgy gondolja. hogy pozitív eredmény, hogy azóta mindenkiben ott van egy bizonyos szintű fegyelmezettség.

Ugyanakkor szerinte egy olyan „zsigeri szakmában”, mint a színészet, nehéz, ha meg kell kérdezni egy tanítványtól, hozzáérhetnek-e, ahogyan például balettművész férjének is tennie kell.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3717848265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása