Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Budapest 150

2022. április 18. 05:58 - RottenBiller

Drámapályázatot hirdet a Főváros

szinhaz-budapest-dramapalyazat-budapest-150-1.jpg

Budapest 150. születésnapja alkalmából drámapályázatot hirdetett Budapest Főváros Önkormányzata szakmai együttműködésben a Színházi Dramaturgok Céhével. A fővárosról szóló nyertes pályaműveket várhatóan a 2023/24-es évadban állítják színpadra a budapesti teátrumok.

A fővárosi színházak javaslatára, a Budapesti Művelődési Központ a Fővárosi Önkormányzat anyagi támogatásával drámapályázatot hirdetett új, kortárs magyar művek megírására. A Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából kiírt pályázat célja, hogy olyan új, egyéni, eredeti, magyar nyelvű művek íródjanak, amelyek Budapestről – akár mint helyszínről, akár mint kulturális, történeti vagy identitásbeli kötődések és hagyományok hordozójáról – szóljanak. A Színházi Dramaturgok Céhe szakmai közreműködésével megvalósuló anonim pályázat nyílt, bárki nevezhet rá. A pályaműveket további műfaji megkötés nélkül, 2022. június 1-ig lehet benyújtani.

szinhaz-budapest-dramapalyazat-budapest-150-2.jpg

Az első fordulóra beérkező drámatervek közül kerülnek ki azok, amelyek szerzői felkérést kapnak a teljes mű megírására. A második fordulóban elkészült drámákat színházi szakemberből álló zsűri értékeli, amelynek tagjai Csizmadia Tibor rendező, Szikszai Rémusz színész, rendező, Gáspár Máté kulturális menedzser, Orbán Eszter és Szokolai Brigitta a Dramaturgok Céhétől. A drámapályázat eredményhirdetésére várhatóan 2023. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kerül sor, ahol a díjakat is kiosztják: az első díj 5 millió, a második 4 millió, a harmadik helyezés 3 millió forinttal jár. A nézők a tervek szerint a 2023/2024-es színházi évadban találkozhatnak az elkészült pályaművek színpadi verziójával. 

Teljes pályázati kiírás itt olvasható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr917810263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása