Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Karády zárkája című előadás érkezik Budapestre

2022. június 06. 13:11 - RottenBiller

Az egész Kárpát medencében látható az erdélyi színésznő előadása

karady_katalin.jpg

 

Kép: Készítette: Ismeretlen - http://www.fenyiratok.hu/product_category/foto_kepeslapok/page/19/, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32191607

 

 

Az erdélyi színésznő Bartha Boróka darabja június 6-án a Szabadtéri Színházak Találkozóján, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz látható a budapesti közönség számára. Az újszerű Karády-est a Gyulai Várszínház produkciója igazán méltó előadás a legendás színésznő emlékéhez.

 

 

 

 

A színművésznő szereint Karády egyedülálló jelenség volt. mély különleges hangszínével kiemelkedett az akkori filmszínésznők közül. Vitathatatlan, hogy kisugárzása filmjei után 80 évvel is érezhető. A mai kor embere is rácsodálkozik, erre a nem mindennapi jelenségre.

 

 

 

 

'Több éven át foglalkoztatott a gondolat, hogy készítsünk egy előadást Karádyról, de nem találtunk rajta „fogást”, nem találtunk hozzá megfelelő szöveget. Aztán az élet úgy hozta, hogy Elek Tibor a Gyulai Várszínház igazgatója a segítségünkre sietett és felkérte Darvasi Lászlót, hogy írjon egy monodrámát Karádyról.' - nyilatkozta a színésznő.

 

 

 

 

A Karády zárkája című előadást 2019-ben Őze Lajos-díjjal tüntették ki. Azóta a produkció színpadon van az egész Kárpát medencében. Nyáron Budapesten, és Miházán a Csűrszínházban is bemutatják, szeptemberben pedig a Hódmezővásárhelyi közönség örülhet a produkciónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2317849659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása