Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Színház Budapest

kulturális blog

Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2022. május 24. 07:10 - RottenBiller

Az életműdíjat ebben az évben Grunwalsky Ferenc rendező, operatőr, forgatókönyvíró kapja

film.jpg

Bejelentették a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál teljes programját, az életműdíjat ebben az évben Grunwalsky Ferenc rendező, operatőr, forgatókönyvíró kapja. Grunwalsky Ferenc értelmiségi művész, nem csak a filmkészítés terén, a képalkotásról vallott elvei, és a szakmai felelősségvállalása miatt is. Az életműdíjat május 28-án, az ünnepélyes díjkiosztó gálán veszi át.

“Nem tudnám megmondani, melyik a fő területem: a rendezés, operatőrség, forgatókönyvírás, fotózás vagy épp a televíziós műfajkísérletek. Számomra ugyanolyan fontos a Danaidák című fotókönyvem, mint a játékfilmjeim. Sem stílusban, sem témában nem egyformák a dolgaim. Két film között annyi minden történik a világban, körülöttem és velem, annyi minden változik a technikához való viszonyomban, hogy nem tudom megismételni az előző hangulatot, ugyanazt a stílust” – nyilatkozta a Kossuth- és Balázs Béla-díjas művész.

 

A Film Fesztiválon a versenyprogram mellett Oscar-díjas filmekből is lesz válogatás. Levetítik a Kabaré című alkotást.

 

 

Zárt terek helyett ebben az évben szabadtéren is részt vehetnek a nézők a filmes eseményen. A csillagos ég alatt tekintheti meg a budapesti közönség Pálfi György Final cut – Hölgyeim és Uraim című filmjét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4917838919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása